Saturno Magazine, Articolo: Llesh Gjoka (Albania)

Llesh Gjoka (Albania)

Llesh Gjoka (Albania)

PRITJE

Dhe ti pret diçka tjetër
kujtimit që rënkon
pasthirmë e ndjerë mes brinjësh
ecjes së gjatë, në pendulin e kohës që dridhet
në dekorin e dritave bluhe në dritare
duke fashuar plagët që zemra i la hapur
hematoma, ënjtur në mish.
Dhe ti pret diçka tjetër
diçka të ndritshme, të neontë
të ndriçojë enigmat e një dashurie që la pas hirin
kur gjithçka është asgjë, një hiq
jetës nihiliste, pjellë e një fantazme.
Ti pret, e djegur
zhurit që la koha piromane
duke marrë doraz copëra trofesh të thyera
duke bashkuar grimat e mbetura hapërdarë
ditëve
që kalëruan pa kapistër.
Ti pret, ti pret…
diçka tjetër që do të vijë
nga grafomania e reve të tjerrura
në dizajnin e lindjes së diellit
zogun lajmëtar të ëndrrës që diku jeton.

ATTESA

E tu aspetti qualcos'altro
il ricordo lamentoso,
grido sentito tra le costole
verso il lungo cammino
sul pendolo vibrante del tempo
nel decoro delle luci blu alla finestra
fasciando le ferite che il cuore aperto lasciò ematoma, gonfia nella carne.
E tu aspetti qualcos'altro
qualcosa di luminoso, dai neoni
per illuminare i misteri di un amore
che lasciò dietro solo cenere
quando tutto è niente e nulla
nella vita nichilista, progenie di un fantasma.
Tu aspetti, bruciando
rovente da ciò lasciò il tempo piromane raccogliendo pezzi di trofei rotti
unendo i pezzi lasciati sparsi nei giorni
che cavalcarono senza cavezza.
Aspetti, aspetti...
qualcos'altro che verrà
dalla grafomania delle nuvole macellati
nel designo dell'alba
l'uccello messaggero dei sogni
che vive da qualche parte.

Traduzione d Angela Kosta scrittrice, poetessa, pubblicista e Vice Caporedattrice su Albania Press.

Mettiti in contatto

Fondato da: Francesca Gallello

saturno.magazine@libero.it

(+39) Francesca 3383684998

© 07-2024 Design by Artvision.
All Rights Reserved.